Undulaternas hemsida

Till minne av våra små vänner

Charlie

2001.08.30 - 2004.12.25

När Charlie kom till oss var han 6 månader gammal. Han var en Engelsk undulat.
Vi valde honom för han var så snäll och vänlig. Han var de andra fåglarnas favorit, just för att han aldrig bråkade.
När vi skaffade Hugo kom han direkt från holken och var väldigt osäker på livet, han tydde sig direkt till den trygga Charlie.
Lite senare kom även Elvira in i våra liv, även hon såg tryggheten i Charlie. Han var den ende som fick äta i hennes närhet.
När Charlie var ungefär ett år blev han sjuk. Han fick en kraftig hosta, som gjorde honom väldigt trött. Han var inne på Blå Stjärnan i två dagar och de tog prover och observerade honom, men de kom inte på vad det var för fel. Han blev bättre, men jag tror att han ändå inte mådde helt bra, beviset på det var att han plötsligt halv tio på förmiddagen den 25 december 2004, dog. Han blev bara 3 år och 4 månader.
Jag tror att vi alla saknar denne vackre, kloke, snälle kille som ville alla väl.
Sov gott killen! 

 

Kasper

2001.02.10 - 2006.12.19

Kasper var en Partillefågel, precis som Elvira. När jag såg honom första gången föll jag pladask, dels för hans vackra färger, dels för att han är en väldigt pigg och glad kille.
Det var lite tveksamt om jag skulle få köpa honom, för det var en tjej som eventuellt ville ha honom till avel. Jag fick vänta över helgen på att hon skulle höra av sig, sedan fick jag köpa honom.
Han var förmodligen äldre än Charlie, men när han kom till oss var Charlie redan "flockledare". Så det var först när Charlie var borta som han kom till sin rätt.
När Charlie levde satt mest Kasper i ett hörn och åt på en handduk, men blev sedan den livfulle krabat som jag såg i affären.
Dagen efter att Charlie lämnade oss började han uppvakta Elvira, resultatet ser du på sidan med ungar...  
Tyvärr fick han en tumör i magen och när han blev så dålig att han visade det tydligt, så var det för sent. Han fick somna in på Blå Stjärnan.
Sov gott vännen!

Klara

Född: 2007.08.23 - 2008.08.03

Klara kom från Vilda paradis, Kungsbacka.
Hon var en söt och rar liten fågel. Alltid var väldigt pigg och nyfiken och först ut ur buren. Hon älskade verkligen allt grönt!
Hon kunde vara lite av en retsticka, särskilt retades hon med Elvira, som kunde bli lite irriterad på henne ibland...
Hon hade börjat småflirta lite med Uno, precis som jag hade planerat, men tyvärr slutade hon sina dagar väldigt tidigt och fick aldrig chansen att bli mamma.
Du är saknad, lilla gumman!

Copyright (c) 2006-2008 Sara Magnevik Jarvoll