SVCh Palito´s Altair


SVCh Palito´s Altair "Terry",
f. 2005-06-07 d. 2013-04-26


Ägare: Sara Jarvoll, Kinna

HD: A/A
AD: UA
Ögon: UA 2007-02-27

Bruks: Genomgången MH = Känd mental status, med skott
Jakt: FRK västra WT 2009-04-18, 64p/100p, Domarens val på Walk-Up.
2009-05-01 Nybörjarklass B-prov 3:e pris.
Lydnad
: Klass I 96 poäng; pris 0
Utställning:
Sverige: 2 x HP i juniorklass
1 x HP i unghundsklass
2 x CK i unghundsklass
9 x CK i öppenklass
1 x CK i bruks-/jaktklass
Bästa placering: 4:e bästa hane
Norge: 3 x CK i öppenklass
1 x Cert
Bästa placering: 3:e bästa hane

Viltspår: SVCh


Uppställningsbilder på Terry
Blandade bilder på Terry
 

 

I mars 2013 blev Terry dålig. Hans ena öga började hänga, han lättade lite på ena framtassen och dreglade väldigt mycket, mådde illa och spydde. Hela historien går att läsa här, jag har tagit utdrag ur bloggen.

Efter en dryg månads kämpande och utredande fick han somna in. 5 dagar efter att vår lilla dotter föddes. Vi saknar honom väldigt och här är så tomt...

 

 

Terry kommer från vår tik Dagmars (SU(u)Ch LPI Tårpilens Firestorm) andra kull och kennelns första. Det var inte meningen att vi skulle behålla någon valp från kullen, men ödet ville annorlunda och det är inget jag ångrar...

Under hans första år gick vi valpkurs och fortsättnigslydnad. Våren 2007 gick vi en kurs i tävlingslydnad. Vi har tävlat en gång, med inte något speciellt bra resultat.
Sommaren 2006 var vi med på ett jaktinternat hos Kennel Flatterhaft, där jag fick lära mig lite grunder.
Han älskar att apporterna. Han har även provat på vilt, vilket han tar utan problem. Det vi jobbar på är vattenträning, han var lite sen med att börja simma, ca 2 år! samt träning med andra hundar. Han är jätte duktig hemma, men när det kommer nya hundar med i bilden blir han lite osäker.
Nu har vi också varit med på Kennel Gilliam´s Golds mästerskaps helg två år (2007, 2008). Mycket roligt och inspirerande träning. Vi fortsätter jaktträningen i Gilliam´s regi, bland annat en träningsgrupp hösten 2008, med siktet inställt på jaktstart i nybörjarklass.
Vårt första Workingtest var vi med på 2009-04-18. Vi fick då 64 poäng av 100. På en av stationerna var det Walk-Up. Terry var en av två på hela dagen som fick full pott och han blev även Domarens Val!!!
Han har provat på personspår, vilket han klarade galant.
Vi har också tränat viltspår, med ett SVCh som mål... 
2007-04-08 klarade han anlagsklassen utan problem och började träna för öppenklassen.
2007-07-11 gjorde han första försöket, vilket resulterade i ett första pris... bara två kvar :-)
2007-07-20 kom andra första priset!
2007-08-15 var målet i land! Han kan nu titulera sig Svensk Viltspårs Champion!!

Den 28 oktober 2006 genomgick han en mentalbeskrivning tillsammans med 3 syskon. Kullen beskrevs som trevliga och sociala hundar allihop, men beskrivaren tyckte att Terry var lite bättre än de andra. Han visade lite mer nyfikenhet och mod samt att han inte hade några kvarstående rädslor vid överraskningsmomenten. Hon tyckte att de var lite för lösa i munnen för hennes smak, men det beror ju på att de skall vara mjuka vid apportering av fåglar.


Det står helt klart att detta är en hund med stor potential. Det är bara upp till oss att förvalta den på rätt sätt. Det har varit lite svårt att få till en bra träning, i och med att vår söner tar mycket tid och uppmärksamhet... Det har blivit mest utställningar, viltspår och lite lydnad.

I augusti 2008 tog han sitt första cert på utställning och det i Norska Øvrevoll. Han har varit och nosat på certet några gånger innan, men hamnat precis bakom det. Så nu är det bara att jaga vidare. Han har vunnit öppenklassen flera gånger och som bäst blivit tredje bästa hane i Norge och fjärde i Sverige.
 

Våren 2010 upptäcktes att han har en ryggskada, en förträngning mellan sista länd kotan och första svanskotan. Den innebär att han inte får rusa, busa, hoppa och leva rövare ;-). Han får glukosamin och massage och detta håller honom i hyfsad form. Han skall dock ta det lite lugnt och försiktigt.


Till sättet är han en väldigt snäll, följsam och lyhörd hund. Han vill alla väl, men är lite väl stor och klumpig ibland. Dock är han otroligt försiktig mot barn, aldrig annars slickar han så litet och lätt som på dem...

 

Läs Terrys kritiker här
Du kan även läsa om honom på Flat-Data

 

Stamtavla

SU(u)Ch
Moonstruck Rock Star
DKUCH SUCH
Moonstruck Blind Man's-Buff
NUCH
Aniara's Gilbert
Moonstruck Kickstart My Heart
DKUCH INTUCH SUCH
Moonstruck Negative
FINUCH FINV-01 KBHV-01 NORDV-01 NUCH SV-00
Comics Acapulco
SU(U)CH
Almanza Lagonda Rapide At Ryegate
SU(u)Ch LPI
Tårpilens Firestorm
ESCH NUCH
Sundewshag Of Glen Sheallag
FRCH INTUCH LUCH SUCH
Branchalwood Lochdubh
Timberland's Arleen
Keca's Nina Ricci Thistle The Scot
Gunsmith Mata Hari

Copyright (c) 2006-2015 Sara Jarvoll