SU(u)Ch LPI Tårpilens Firestorm


SU(u)Ch LPI Tårpilens Firestorm "Dagmar"
 f. 1999-01-31 d. 2011-11-24


Ägare: Sara Jarvoll, Kinna

HD: A/A
Ögon: U.A. 2004-11

Utställning: SU(u)Ch, 1 R-CACIB, 3 BIM (Bäst i motsatt kön) och flera BTKL-placeringar (Bästa tik-klass)
BIR-veteran NKK (nästan 10 år gammal)
Lydnad: LPI

Uppställningsbilder på Dagmar
Blandade bilder

2011-11-25

Det är med sorg i hjärtat jag skriver detta.

Vår vackra, söta, stolta, busiga, härliga Dagmar, Drottningen av Kinna har lämnat oss.
Hon blev hastigt dålig igår kväll. Hon kunde inte resa sig och var okontaktbar en liten stund, hon hämtade sig dock, men gick sakta och lite vingligt.
Klockan 21.15 beslöt vi oss för att åka in till Blå Stjärnan i Göteborg.
Där konstaterade de att hon var väldigt blek i slemhinnorna och hade svag puls. De gjorde ett ultraljud på magen och hittade en förändring på levern, den var dock inte skälet till att hon mådde så dåligt.
Därefter gjordes en lungröntgen och de tog blodprover.
Röntgen visade att hon hade någon sorts vätska runt lungorna och blodprovet visade på blodbrist.
Hon hade drabbats av en akut cirkulationssvikt.
Leveråkomman kunde hon ha levt med ett tag till, men för att klara hennes akuta tillstånd krävdes en massiv insats med bla blodtransfusion och då hade det gett henne några dagar eller veckor till i livet.
Vi tog då beslutet att låta henne somna in.
Nu slipper hon alla plågor och springer lycklig omkring med sina kompisar, men mina tårar vill inte sluta rinna och det känns väldigt tomt här hemma...
Det känns så konstigt att hon var som vanligt igår, pigg och glad på promenaden och nu finns hon inte kvar!
Jag kommer verkligen sakna hennes ständigt glada svans.
Hon blev 12 år, 9 månader och 24 dagar.

 

Dagmar var från början en foderhund som jag tog med mig hem när jag slutade min praktik på Tårpilens kennel. Våren 2002 fick hon en kull där, men när hon blev min beslutade jag mig för att ta en kull själv på henne.

Något som jag själv är förtjust i är utställningar. Speciellt blodad tand har jag fått sedan jag fick hem Dagmar, det är ju roligt när man vet att man har en fin hund. När man känner att chansen finns. De flesta gångerna har det gått bra. Hittills har jag ställt ut henne 23 gånger på officiella utställningar och ett flertal inofficiella.(2005) Naturligtvis är det med väldigt varierande resultat, men hon har placerat sig i bästa tik klassen 8 gånger och fler skall det bli!

Jag har inte tränat någon "riktig" jakt med henne, mycket för att jag inte har haft de rätta kunskaperna, men hon tycker det är roligt att apportera dummys. När är hon fick nosa på en kråka tyckte hon den luktade lite underligt och vågade inte riktigt ta den. Däremot springer hon gärna runt med sin matskål för att demonstrera hur hungrig hon är :-)
Dagmar är duktig på att spåra, både viltspår och personspår. Hon är mycket noggrann och har bra näsa.
Hon är en väldigt följsam tik, som är lyhörd och lättlärd. Hennes följsamhet gör dock att det kan vara svårt att få ut henne på längre självständiga sökarbeten. Hon är ganska förarberoende och vill därför jobba nära, varför spårning och lydnad passar henne bättre än fältarbeten.
Efter ett knappt år och åtta lydnadstävlingar, så fixade hon sitt LPI, 8½ år gammal! LPI innebär tre första pris i lydnadsklass 1. Hon har placerat sig som  tvåa av nio deltagare på Marks Brukshundklubb och trea av tretton deltagare på Göteborgs och Mölndals Brukshundklubb!

Dagmar är väldigt "mattig", där jag är vill också hon vara. Hon är nöjd och glad bara hon får vara med, det spelar ingen roll vad vi gör. Hon är oerhört tacksam att ha och göra med och charmar alla som kommer i kontakt med henne, mycket för hennes lugna sätt.

Läs några av Dagmars kritiker och resultat här

Du kan även läsa om henne på Flat-Data


ESCH NUCH
Sundewshag Of Glen Sheallag

FRCH INTUCH LUCH SUCH
Branchalwood Lochdubh

GBCH IRLCH
Shargleam Blackcap

GBSHCH
Palnure Pride of Branchalwood

Timberland's Arleen

DKUCH
Llecan Guardian of Oakmoss

INTUCH
Lindsey of Glen Sheallag

Keca's Nina Ricci

Thistle The Scot

Tarncourt Notable

Craigearn Liscia

Gunsmith Mata Hari

High Leys Scott

SUCH NUCH INTUCH
Searover Loffesrandy

Copyright (c) 2006-2015 Sara Jarvoll